blog

Personel Yükselticiler: Elektrikli Platform

Personel Yükselticiler: Elektrikli Platform
2021-04-11

Elektrikli platformları inceleyeceğimiz bu yazımızda, elektrikli platformlar nedir?, ne işe yarar?, genellikle hangi alanlarda tercih edilmektedir? gibi sorulara cevap arayarak bu konuyu aydınlatacağız.

Elektrikli platformlar günlük hayatımızda çokça karşımıza çıkan bir araçtır. İnşaatlardaki kullanımlarının yanı sıra plazalarda, alışveriş merkezlerinde, depolarda, havalimanlarında, fabrikalarda ve bunlar gibi daha birçok sektörde ve alanda karşımıza çıkmaktadır. Elektrikli platformlar makaslı, dikey ya da eklemli olarak gruplandırılırlar. Personeller bu platformu kullanarak belirli bir yüksekliğe çıkarak ulaşamadıkları yükseklikteki çalışmalarına bu sayede devam edebilirler. Bu da bir yerde kullanıma bağlı olarak risk faktörünün artmasına da sebebiyet vermektedir. Buradaki asıl amaç, çalışacak kişinin işine pratiklik katmayı güvenli hale getirmektir. İş yükünü hafifletmek, verimi arttırmak ve işe hız katmak için vazgeçilmez makinelerdir. Gerekli prosedürler yerine getirildiği takdirde güvenlik ile ilgili bir sorun yaşanmayacaktır. Makinelerimizin tasarımları, emniyet arttırıcı tedbirler yoğun bir şekilde göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Bu durum her anlamda hem çalışanı hem de işvereni korumaktadır. Çünkü can güvenliği tüm işlerin başında gelmektedir.

Elektrikli Platformlar Ne İşe Yaramaktadır?


Çalışanlar için işlerini nasıl kolaylaştırdığını, onlara nasıl hız kattığını ve güvenlikleri için alınmış tedbirlerden bahsettikten sonra elektrikli platformların kullanım amaçlarına değinebiliriz. Elektrikli platform dediğimiz alet yukarıda da bahsettiğim gibi çok farklı alanlarda, çok farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Havalimanları, tersaneler gibi ulaşım sektörlerinde, makine üreten fabrikalarda, ürünlerin depolandığı alanlarda, gümrüklerde ve antrepolarda, temizlik sektöründe, park ve bahçelerde, teknik ile ilgili birçok sektörde tercih edilmektedir ve büyük bir ihtiyacı karşılamaktadır. Genel kullanım alanları ise; malzeme sökme veya montajlama, işin yapımına engel oluşturan bir yeri aşmak ya da o yere ulaşmak, dış cephe temizlikleri, çatı mertek tadilatları, dış cephe boyamaları, ağaç budama, sokak ışıkları gibi yüksek yerlerdeki teknik arızalar, gemi ve uçak yapımı, depolarda ya da antrepolarda ürün istifleme gibi çok farklı alanlarda tercih edilmektedir.