blog

Eklemli Platformlara Nerelerde İhtiyaç Duyarız?

Eklemli Platformlara Nerelerde İhtiyaç Duyarız?
2021-07-04

Eklemli platformlar; normal yükselticilerin çıkamadığı yüksekliklere çıkarak, inşaat, dış cephe gibi alanlarda iş ve hizmet kolaylığı sunmakla birlikte, iş güvenliği açısından da önemli bir yere sahiptir. Bu yükselticilerin eklemli olmaları, makaslı ya da dikey yükselticilere göre çok daha yüksek alanlarda, yatay ve dikey hareketlilik sağlamaktadır. Bu da eklemli platformları farklı iş ve hizmet sahalarında tercih edilebilir kılmaktadır.

Eklemli platformlar, teknik ve tasarımsal özellikleri bakımından birçok farklı alana rahatlıkla hizmet sunmaktadır. Bu sektörleri basitçe havacılık, ulaşım, temizlik, inşaat, depolama, teknik birimler olarak sıralayabiliriz. Bunların yanında çok daha geniş bir saha skalasına sahiptir. Amaca ve ihtiyaca göre şekillenebilirler.

Eklemli Platformların Özellikleri


Eklemli platformlar tasarım ve teknik özellik bakımından pek çok donanıma sahiptirler. Traksiyoner aküler, bu tarz platformların hareket kabiliyetlerine uyumlu bir şekilde tasarlanmışlardır. 48 V / 60 A akü şarj cihazına sahiptir. Bu da çalışma saatini yükseltmektedir. Akü şarj göstergesi, efektif çalışma zamanı ve ön kontrol serbestisi sunmaktadır. Oransal kontrol, fren/serbest bırakma, kule dönüş kilidi kullanım kolaylığı ve bununla birlikte yüksek güvenlik sağlamaktadır. Çekme kancaları ve kaldırma noktaları, yükün dengeli bir şekilde kaldırılması ve indirilmesine yardımcı olur. Eğim alarmı %25’i geçen eğimlerde, devrilmeye karşı uyarı görevi görmektedir.



Platform yük algılama sistemi, eklemli platformlar kapasitesinin üzerinde bir yükü almasına, dolayısıyla oluşabilecek kazaları ve hasarları önlemek amacıyla tasarlanmıştır. Fren serbest bırakma için elektriksel kontrol, korna ve acil indirme sistemi hem kullananı hem de çevresinde bulunan iş sahası çalışanlarını korumak amacı güder. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanmaya uygun bir biçimde tasarlanmış bu platformlar, iz bırakmayan lastikleri sayesinde sert ya da yumuşak zemin yapılarında rahatlıkla kullanıma uygundur. Maksimum çalışma yüksekliği 15 metredir. 355°’lik bir kule dönüşü sağlar. 45 km/h kadar rüzgar hızına dayanıklıdır. AC bakım gerektirmeyen motor sistemine sahiptir ve 8.65 metre yatay erişim imkanı sunar.